Ημερίδα με θέμα «Επίκαιρη προσέγγιση Στοματολογικών και στοματοπροσωπικών χειρουργικών προβλημάτων »

  Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

  Σε συνεργασία με την
  Ελληνική Εταιρία Κλινικής Στοματολογίας

  Οργανώνει Ημερίδα με θέμα
  «Επίκαιρη προσέγγιση Στοματολογικών και στοματοπροσωπικών χειρουργικών προβλημάτων »

  Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017
  Ώρα 09.45 – 14.00
  ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΡ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ, ΚΡΥΑ
  Είσοδος ελεύθερη
  Η ημερίδα μοριοδοτείται σύμφωνα με το σύστημα μοριοδότησης της
  Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
  Μ Η Ν Υ Μ Α

  Αγαπητοί συνάδελφοι,
  Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Βοιωτίας και η Ελληνική Εταιρία Κλινικής Στοματολογίας συνδιοργανώνουν ημερίδα, στο πλαίσιο της ενημέ¬ρωσης και συνεχόμενης εκπαίδευσης Οδοντιάτρων σε θέματα:
  Στοματολογίας ,Γναθοχειρουργικής και Ακτινοδιαγνωστικής . Η Στοματολογία ασχολείται με την διάγνωση και θεραπεία των νόσων του βλεννογόνου στόματος, των γνάθων και των σιαλογόνων αδένων. Το φάσμα των τοπικών και συστηματικών νόσων του στό¬ματος ξεπερνά τα 1000, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προ¬βλήματα διαφορικής διάγνωσης. Η διάγνωση και θεραπεία των νόσων αυτών άλλες φορές είναι απλή και άλλες ιδιαίτερα πολύπλοκη που απαιτεί συνεργασία με Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
  Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθεί ο Οδοντίατρος και ο Ιατρός σχετικά με τα τελευταία διαγνωστικά και θεραπευτικά δεδομένα σε συνήθη στοματο-λογικά και στοματοπροσωπικά χειρουργικά προβλήματα καθώς και ακτινοδιαγνωστικής που αντιμετωπίζει καθημερινά, ώστε να μπορεί να τα χειριστεί και να κατευθύνει σωστά τον ασθενή του. Είμαστε βέβαιοι ότι η ημερίδα θα έχει υψηλό επίπεδο και θα αποτελέσει αφορμή για επιστημονική αναβάθμιση και απόκτηση νέων γνώσεων.
  Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.

  Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,

  Σεραφείμ Καρακικές Ελεάνα Στουφή
  Πρόεδρος Οδοντιατρικού Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας
  Συλλόγου Βοιωτίας Κλινικής Στοματολογίας

  Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

  09.45 Έναρξη – Προσφωνήσεις
  Καρακικές Σεραφείμ : Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας
  Στουφή Ελεάνα: Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.
  10:00 -11:00 ΜΕΡΟΣ Ι
  Πρόεδρος: Παπαδογεωργάκης Ν
  Γεωργακοπούλου Ε. : Άφθες και συστηματικά νοσήματα με εκδηλώσεις σαν άφθες στο στόμα. Τι νεώτερο.
  Μάστορης Μ. : I. Οδοντιατρική Υπολογιστική Τομογραφία. Αρχές
  λειτουργίας, δυνατότητες-περιορισμοί, ενδείξεις-
  αντενδείξεις και μεθοδολογία μελέτης των
  εξετάσεων
  II. Ιδιαίτερη εφαρμογή στην Εμφυτευματολογία

  11:00 – 12:00 Συζήτηση- Διάλειμμα

  12:00 – 13:30 ΜΕΡΟΣ II
  Πρόεδρος: Στουφή Ε
  Στουφή Ε. : Θεραπευτική προσέγγιση συχνών νόσων του
  στόματος

  Παπαδογεωργάκης Ν. : Διεγχειρητικές και μετεγχειρητικές επιπλοκές κατά την
  τέλεση χειρουργικών πράξεων στην στοματική
  κοιλότητα

  Συζήτηση
  13:30 – 14:00 ΜΕΡΟΣ III
  B. Ελεύθερη Συζήτηση : Οι συμμετέχοντες απευθύνουν ερωτήσεις και απορίες σε διαγνωστικά και θεραπευτικά θέματα που αντιμετωπίζουν στο ιατρείο τους.

  Ο Μ Ι Λ Η Τ Ε Σ
  Γεωργακοπούλου Ελένη: Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής και της Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Στοματολογία στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Science in Oral Medicine), με διάκριση (Eastmam Dental Institute, UCL) και στο Νοσοκομείο Συγγρός (Στοματολογικό τμήμα καθηγητής κος Λάσκαρης) όπου υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης ως το 2013. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών(PhD) και συνεργάτης στο εργαστήριο Ιστολογίας και Εμβρυολογίας ΕΚΠΑ ( ερευνητική ομάδα Μοριακής Καρκινογένεσης).Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (15 pubmed publications). Επίσης έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις-ομιλίες σε πολυάριθμες εκδηλώσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης οδοντιάτρων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει συγγράψει κεφάλαια σε 2 ξενόγλωσσα επιστημονικά συγγράμματα και ένα ελληνικό.
  Μάστορης Μιχάλης: Πτυχιούχος Οδοντιατρικής σχολής του Παν. Αθηνών (1996). Master of Science στην Ακτινολογία του στόματος Παν. KAROLINSKA της Στοκχόλμης (2000). Ειδίκευσης στην Παθοβιολογία στόματος με κλινική εξειδίκευση στην Ακτινοδιαγνωστική (2001). Είναι μέλος διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών και έχει διατελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες
  Παπαδογεωργάκης Νικόλαος: Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Οδοντιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διευθυντής της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κλινικής, Γ.Ν.Α.« ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Ιατρός και Οδοντίατρος, MSc., Eastman Dental Hospital, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (1977-1980) στη Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών. Mέλος της AOCMF από το 2009, συμμετέχει ως εκπαιδευτής στα σεμινάρια της AOCMF στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Αυστρία). Έχει συμμετοχή σε πληθώρα Διεθνών και Ελληνικών Συνεδρίων και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 45 επιστημονικών εργασιών σε ξενόγλωσσα περιοδικά και 67 σε ελληνικά.
  Στουφή Ελεάνα. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Μετεκπαι¬δεύτηκε στην Παθολογία στόματος στο Παν. Harvard (USA) και είναι κά¬τοχος του διπλώματος Master του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτωρ του Παν. Αθηνών. Είναι επισκέπτρια Λέκτωρ του Παν. Harvard. Υπήρξε Συνεργάτης του Στοματολογικού Τμήματος του Νοσ. «Α. Συγγρός». Έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπεύθυνη Στοματολογικού Τμήματος Νοσ. «Ευρωκλινική Αθηνών». Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στο¬ματολογίας.