ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΧΙΟΣ 2017

  Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

  σε συνεργασία με την

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  Οργανώνει
  ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
  Ώρα 10.30 – 14.30
  Χώρος: Μουσείο Μαστίχας Χίου

  Χορηγός Intermed

  Μ Η Ν Υ Μ Α

  Αγαπητοί συνάδελφοι,
  Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου και η Ελληνική Εταιρία Κλινικής Στο¬ματολογίας συνδιοργανώνουν την ημερίδα αυτή, στο πλαίσιο της ενημέ¬ρωσης και συνεχόμενης εκπαίδευσης των Οδοντιάτρων και Ιατρών σε θέματα Στοματολογίας. Το φάσμα των τοπικών και συστηματικών νόσων του στό-ματος ξεπερνά τα 1000, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προ-βλήματα διαφορικής διάγνωσης. Η διάγνωση και θεραπεία των νόσων αυτών άλλες φορές είναι απλή και άλλες ιδιαίτερα πολύπλοκη που απαιτεί συνεργασία με Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
  Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθεί ο Οδοντίατρος και ο Ιατρός με τα τελευταία διαγνωστικά και θεραπευτικά δεδομένα σε συνήθη στοματο¬λογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, ώστε να μπορεί να τα χειριστεί και να κατευθύνει σωστά τον ασθενή του. Είμαστε βέβαιοι ότι η ημερίδα θα έχει υψηλό επίπεδο και θα αποτελέσει αφορμή για επιστημονική αναβάθμιση και απόκτηση νέων γνώσεων.
  Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.

  Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,

  Ανδρέας Καραμούζος Ελεάνα Στουφή
  Πρόεδρος Οδοντιατρικού Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας
  Συλλόγου Χίου Κλινικής Στοματολογίας

  Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
  10:30 Έναρξη – Προσφωνήσεις
  Καραμούζος Ανδρέας, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου
  Στουφή Ελεάνα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας

  10:30 -12:00 ΜΕΡΟΣ Ι
  Πρόεδροι: Καραμούζος Α., Μαρκούτσης Γ.
  Λάσκαρης Γ. :
  Αυτοάνοσα νοσήματα στόματος: κλασικές και νέες θεραπευτικές παρεμβάσεις (πέμφιγα, πεμφιγοειδές βλεννογόνων, άφθες, σύνδρομο Αδαμαντιάδη –Bechet, σύνδρομο Sjogren)
  Στουφή Ε. :
  Α. Ομαλός Λειχήνας – Αποφλοιωτική ουλίτις: Διαγνωστικό θεραπευτικό & προγνωστικό δίλημμα
  12:00 -12:30 Διάλειμμα
  12:30 – 13:45 ΜΕΡΟΣ II
  Πρόεδροι: Δρούκας Χ., Γιοβανάκης Γ.
  Στουφή Ε. :
  Τοπικά φάρμακα στο στόμα: ενδείξεις – χρησιμότητα και καταχρήσεις
  Γεωργακοπούλου Ε . :
  Α. Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων στην Οδοντιατρική: κίνδυνοι και προφυλάξεις
  Β. Ανεπιθύμητες ενέργειες στο στόμα από νέα βιοτεχνολογικά φάρμακα: (οστεονέκρωση κλπ)
  Συζήτηση
  13:45 – 14:30 ΜΕΡΟΣ III
  Πρόεδρος: Κερμπάτσος Γ.
  Συντονιστής Γ. Λάσκαρης
  Ελεύθερη Συζήτηση: Οι συμμετέχοντες απευθύνουν ερωτήσεις και απορίες σε διαγνωστικά και θεραπευτικά θέματα που έχουν αντιμετωπίσει στο ιατρείο τους.

  Ο Μ Ι Λ Η Τ Ε Σ
  ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής και της Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Στοματολογία στο Παν. Λονδίνου (Master of Science in Oral Medicine, Eastmam Dental Institute, UCL). Επίσης έχει μετεκπαιδευτεί στη Στοματολογία στο Νοσ. “Α. Συγγρός” (Στοματολογικό Τμήμα καθηγητής Γ . Λάσκαρης) όπου υπήρξε και επιστημονικός Συνεργάτις ως το 2013. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών και Συνεργάτις στο Εργαστήριο Ιστολογίας και Εμβρυολογίας ΕΚΠΑ (ερευνητική ομάδα Μοριακής Καρκινογένεσης). Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Εχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις & ομιλίες σε πολυάριθμες εκδηλώσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης Οδοντιάτρων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει συγγράψει κεφάλαια σε 3 ξενόγλωσσα επιστημονικά βιβλία και ένα ελληνικό. Είναι Ειδική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας.
  ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής και Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Στοματολογία στα Παν. Λονδίνου και Μπρίστολ. Αν. Καθηγητής Στοματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών. Επισκέπτης Καθηγητής Παν. Λονδίνου. Ίδρυσε το Στοματολογικό Τμήμα της Παν. Κλινικής του Νοσ. «Α. Συγγρός» του οποίου υπήρξε και Διευθυντής (1971-2008). Πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στο AIDS από το 1983, βραβεύθηκε το 2014 για το έργο του από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 600 επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ανακοινώσει πάνω από 900. Έχει εκδόσει 9 βιβλία στα Ελληνικά και 6 βιβλία στην Αγγλική γλώσσα. Τα Αγγλικά του βιβλία έχουν μεταφραστεί 23 φορές σε 12 ακόμη γλώσσες. Το βιβλίο του “Color Atlas of Oral Diseases” κέρδισε το Α΄ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό ιατρικού βιβλίου που οργάνωσε η British Medical Association. Το τελευταίο του βιβλίο «Κλινική Στοματολογία Διάγνωση-Θεραπεία» βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2013. Το συγγραφικό του έργο έχει παγκόσμια αναγνώριση και τα βιβλία του χρησιμοποιούνται ως βιβλία αναφοράς στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία). Έχει πάνω από 3000 αναφορές (citations) στη διεθνή βιβλιογραφία.
  ΣΤΟΥΦΗ ΕΛΕΑΝΑ Επισκέπτρια Λέκτωρ του Παν. Harvard (2016-). Επιστημονική συνεργάτις του προγράμματος HRH (Human Resource for Health) του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ στην Ρουάντα. Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Παν. Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Στοματολογία – Παθολογία Στόματος στο Παν. Harvard (USA) και είναι κάτοχος του διπλώματος Master του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτωρ του Παν. Αθηνών. Υπήρξε Συνεργάτις του Στοματολογικού Τμήματος του Νοσ. «Α. Συγγρός». Έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπεύθυνη Στοματολογικού Τμήματος Νοσ. «Ευρωκλινική Αθηνών». Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Στοματολογίας